ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: 2003 – σήμερα

  • Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (Α.Π.Ε.) και η συμμετοχή της σε παραγωγικές διαδικασίες από κλασικές πηγές.
  • Στον τομέα του φυσικού αερίου η ENERGA A.E. έχει συστήσει με τις τουρκικές εταιρείες Turkerler Insaat Turizm Madencilik Enerji Uretim Ticaret ve Sanayi A.S. και Türkerler Holding A.Ş και ADG Anadolu Doğalgaz Danışmanlık Ticaret Ltd. από 29/08/2011 την εταιρεία με την επωνυμία TURGA DOĞALGAZ İHRACAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. με σκοπό να κατασκευάζει εντός και εκτός της Τουρκίας αγωγούς φυσικού αερίου, να αναθέτει την κατασκευή τους, να τους αναλαμβάνει, να τους πουλά ή να τους ενοικιάζει, μέσω των αγωγών να εκτελεί εντός και εκτός της χώρας προώθηση και μεταφορά φυσικού αερίου, να πραγματοποιεί εισαγωγή και εξαγωγή, καθώς επίσης και να προβαίνει σε δραστηριότητες έρευνας, εξόρυξης, παραγωγής και αποθήκευσης για την εξασφάλιση φυσικού αερίου εντός και εκτός της Τουρκίας.
  • Επίσης η εταιρία ENERGA A.E. συνεργάζεται με την κινεζική εταιρεία Shanghai BYD Company Ltd στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  • Η ENERGA A.E. εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον κινέζικο οίκο BROAD AIR CONDITIONING (μηχανήματα κλιματισμού με φυσικό αέριο για μεγέθη 175 – 23.000 kW), που προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα για ψύξη – θέρμανση – ζεστό νερό καταναλώνοντας φυσικό αέριο, LPG, βιοκαύσιμα ή πετρέλαιο. Κυρίως η ψύξη με την χρήση φυσικού αερίου αντί ηλεκτρισμού, φαίνεται ότι θα αποτελέσει σημαντική λύση στο ενεργειακό πρόβλημα της ζήτησης αιχμής του ελληνικού συστήματος στο άμεσο μέλλον.

 

ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

  • Κατά τα έτη 2001-2004 σε κοινοπραξία με την CINERGY (Αγγλίας), η οποία κατείχε άδεια εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Η ENERGA A.E. και η VERBUND – APT τον Μάιο του 2006 σύστησαν την εταιρεία «VERBUND-Austrian Power Trading ENERGA Hellas A.E.»